Bežné problémy s pleťou - poradíme ako ich vyriešiť

V dnešnom článku si rozoberieme bežné problémy s pleťou a ich prírodné riešenia. Pokožka je najväčším orgánom ľudského tela a slúži ako ochranná bariéra proti vonkajším faktorom. Je však tiež náchylná na rôzne problémy, ktoré môžu ovplyvniť náš vzhľad a sebavedomie. V tomto článku preskúmame niektoré z najrozšírenejších kožných problémov, ktorým ľudia čelia, a odporučíme vám prírodnú kozmetiku, ktorá ich účinne rieši.

Bežné problémy s pleťou

bezne-problemy-s-pletou-poradime-ako-ich-vyriesit-1

Akné

Akné je bežné kožné ochorenie charakterizované výskytom pupienkov, čiernych bodiek a bielych bodiek. Môže to byť spôsobené nadmernou produkciou mazu, baktériami, hormonálnymi zmenami alebo upchatými pórmi. Ak chcete bojovať proti akné prirodzenou cestou, zvážte použitie hĺbkovo čistiaceho balzamu a masky 2v1 na aknóznu pleť. Tento jemný čistiaci balzam obsahuje vysokú koncentráciu účinných látok ako sú ovsený hodváb, moringový olej, olivový skvalan a iné. Vďaka tomuto čistiacemu balzamu vašu pleť dokonalo vyčistíte, hydratujete a zregenerujete.

Ekzém

Ďalším bežným kožným problémom je ekzém, tiež známy ako atopická dermatitída. Je to chronické ochorenie kože, ktoré spôsobuje začervenanie, svrbenie a zápal. Môžu ho spustiť alergény, stres alebo faktory prostredia. Na upokojenie pokožky so sklonom k ekzému môžete vyskúšať nechtíkový olej od PANAKEIA. Tento olej s obsahom nechtíkového extraktu poskytuje úľavu od svrbenia a podráždenia a zároveň hydratuje a vyživuje pokožku.

Hyperpigmentácia

Hyperpigmentácia označuje tmavé škvrny alebo škvrny na koži spôsobené nadprodukciou melanínu. Môže to byť vyvolané slnečným žiarením, hormonálnymi zmenami alebo poranením kože. Pre prirodzené riešenie tohto problému môžete vyskúšať pleťové sérum Kopaničiarska žehlička s vitamínom C. Toto sérum rozjasňuje pokožku a viditeľne zlepšuje jej stav, takže vaša pleť bude vyzerať žiarivo a mladistvo.

Suchá pokožka

Suchá pokožka nastáva, keď pokožke chýba vlhkosť, čo vedie k drsnosti, šupinatosti a svrbeniu. Tento stav môžu zhoršiť zlé poveternostné podmienky, horúce sprchy alebo niektoré produkty starostlivosti o pleť. Na hydratáciu a výživu suchej pokožky odporúčame hydratačné peptidové sérum na tvár. Toto hydratačné sérum obohatené o viacero peptidov hĺbkovo hydratuje a zvyšuje obsah kolagénu a elastínu, vďaka čomu sa pleť spevní a redukujú sa viditeľné známky starnutia.

Vrásky a jemné linky

Vrásky a jemné linky sú príznakmi starnutia, ktoré sa vyskytujú, keď sa kolagénové a elastínové vlákna pokožky časom rozpadajú. Vystavenie UV žiareniu, fajčenie a opakujúce sa mimiky môžu urýchliť tvorbu vrások. Ak chcete minimalizovať výskyt vrások, zvážte použitie pleťového séra na tvár s bakuchiolom. Bakuchiol je prírodná náhrada retinolu. Toto sérum podporuje tvorbu kolagénu a elastínu a tým zlepšuje elasticitu pokožky a zjemňuje jemné linky a vrásky.

Prevencia bežných kožných problémov

Okrem používania prírodnej kozmetiky na liečbu špecifických kožných problémov existuje niekoľko preventívnych opatrení, ktoré môžete urobiť, aby ste si udržali zdravú a žiarivú pleť:

Chráňte svoju pokožku pred slnkom

bezne-problemy-s-pletou-poradime-ako-ich-vyriesit-2

UV žiarenie zo slnka môže spôsobiť predčasné starnutie, spálenie a zvýšené riziko rakoviny kože. Počas slnečných dní vždy používajte opaľovací krém s ochranným faktorom SPF 30 alebo vyšším. Okolo obeda počas najsilnejšieho slnečného žiarenia vyhľadávajte tieň a noste ochranný odev a doplnky, ako sú klobúky a slnečné okuliare. Vaša pokožka celého tela sa vám poďakuje. Pre bezpečné a efektívne opaľovanie si môžete pozrieť našu ponuku prípravkov na opaľovanie.

Zdravá vyvážená strava je základ

Konzumácia vyváženej stravy bohatej na ovocie, zeleninu, dostatok vlákniny a chudé bielkoviny môže podporiť celkové zdravie pokožky. Vyhýbanie sa spracovaným potravinám, nadmernému cukru a nezdravým tukom môže pomôcť predchádzať zápalom a kožným problémom.

Hydratácia, hydratácia a ešte raz hydratácia

Pitie dostatočného množstva vody každý deň je nevyhnutné pre udržanie hydratovanej a pružnej pokožky. Samozrejme to závisí od vašej váhy a výšky, no štandardné pravidlo je, aby ste sa snažili vypiť aspoň osem pohárov vody denne. Zároveň obmedzte konzumáciu dehydratujúcich nápojov, ako je alkohol a kofeínové nápoje. Uprednostnite čistú vodu pred sladenými nápojmi.

Cvičte si dobré návyky starostlivosti o pleť

Zavedenie konzistentnej rutiny starostlivosti o pleť je veľmi dôležité pre udržanie jej zdravia. Čistite si tvár dvakrát denne jemným čistiacim prostriedkom, pravidelne si robte peeling, aby ste odstránili odumreté kožné bunky, a hydratujte, aby bola vaša pokožka hydratovaná a vyživená. Vyhnite sa nadmernému umývaniu alebo používaniu drsných produktov, ktoré môžu zbaviť pokožku jej prirodzených olejov.

Minimalizujte stres

Chronický stres môže spôsobiť zmätok na vašej pokožke tým, že spustí zápal, akné a predčasné starnutie. Praktizujte techniky na zníženie stresu, ako je meditácia, hlboké dýchacie cvičenia, joga alebo trávenie času v prírode, aby ste podporili relaxáciu a celkovú pohodu. Pre každého môže na znižovanie stresu fungovať niečo iné. Dôležité je zistiť čo funguje pre vás a pravidelne to robiť.

Doprajte si dostatočný spánok

Kvalitný spánok je rozhodujúci pre obnovu a regeneráciu pokožky. Zamerajte sa na 7-9 hodín neprerušovaného spánku každú noc, aby sa vaše kožné bunky mohli kvalitne regenerovať. Investujte do pohodlného matraca a vankúša a vytvorte si pred spaním relaxačnú rutinu, ktorá vylučuje kofeín a mobil či tablet.

Vedeli ste? 7 zaujímavých faktov o pleti

- Vaša pokožka každú minútu vylúči približne 30 000 až 40 000 odumretých kožných buniek. - Najhrubšia koža na tele sa nachádza na chodidlách, zatiaľ čo najtenšia koža je na očných viečkach. - Úroveň pH vašej pokožky je zvyčajne kyslá, v rozmedzí od 4,5 do 5,5, čo pomáha chrániť pred škodlivými baktériami a patogénmi. - Koža je primárnou obranou tela proti infekcii, UV žiareniu a toxínom z prostredia. - Vonkajšia vrstva pokožky, nazývaná epidermis, sa úplne obnoví približne každých 28 dní. - Pokožka obsahuje milióny potných žliaz zodpovedných za reguláciu telesnej teploty a vylučovanie toxínov prostredníctvom potu. - Schopnosť pokožky absorbovať produkty starostlivosti o pleť je najvyššia, keď je mierne vlhká, napríklad po čistení alebo sprchovaní.